Egerszeg Fesztivál

„Van-e érzés, mely forróbban és sejtelmeseben megdobogtatja az emberi szívet, mint az ünnep és a várakozás izgalma?”
(Márai Sándor)

Az Egerszeg Fesztivál immár sok esztendeje Zalaegerszeg városának és közösségének ünnepi eseménye, hömpölygő utcai forgataga.
Az ünnepi alkalom ideje alatt találkozások sokasága színesíti életünket, mely alkalommal gyakran visszatérnek a régi barátok, ismerősök, akiket időközben máshová vezérelt a sors keze.
Alkalom és ünnep, barátságok és találkozások, hagyomány és kultúra, régi és új karöltve együtt jár, e néhány nap erejéig.

A fesztivál – évről – évre – fontos célja a szórakoztatás és kulturális örökségünk, hagyományaink, gasztronómiánk bemutatása.
A rendezvény ideje alatt színvonalas színpadi produkciókkal, míves portékákkal, ízletes ételekkel, italokkal várjuk a helyi közösség minden korosztályát és a közelebbi és távolabbi vidékekről érkező vendégeket egyaránt.

E nagyszerű programmal is szeretnénk megmutatni, hogy közösségünk büszke a zalai táj rendkívüli és gazdag természeti szépségeire és az általunk teremtett értékekre, hogy Zalaegerszeg egy olyan hely, ahol ahol jó élni, ahol jó vendégnek lenni.